вторник, 19 февраля 2019 г.

Засідання № 3 ММО музичних керівників 2018 – 19 н.р.
19 лютого члени міського методичного об’єднання  музичних керівників міста зібралися на чергове III засідання в закладі дошкільної освіти № 13. Музичні педагоги розглянули питання системного впровадження арт-терапевтичних технологій для забезпечення особистісного зростання кожної дитини в рамках реалізації діяльнісного підходу.
Особливої актуальності зараз набуває одне з головних завдань національної освіти «збереження та зміцнення фізичного, психічного та духовного здоров’я підростаючого покоління». З цією метою Лень О.Л. запропонувала педагогам ознайомитися з новою парціальною програмою «Веселкова музикотерапія» та методичними рекомендаціями до неї.
Керівник методичного об’єднання  Лень О.Л.  познайомила колег  із особливостями організації роботи гуртка «Веселкова музикотерапія» і запропонувала майстер-клас  з теми «Музична терапія як засіб лікувального та розвивального впливу на дошкільників».
Учасники майстер-класу змогли усвідомити потенціальні можливості та лікувальні властивості музики. Педагоги мали нагоду зануритися в світ музики та насолоджуватися звуками музики Гайдна, Шопена, Моцарта.  
Музичні педагоги мали змогу  ознайомитися  з досвідом роботи музичного керівника ЗДО № 10 Терехової Л.С. “Логоритміка, як одна із методик корекційної роботи з дітьми середнього та старшого дошкільного віку із загальним недорозвиненням мовлення”
Косенко С.М., музичний керівник ЗДО № 12, Копка Н.В., музичний керівник ЗДО № 5, запропонували відео перегляд використання інноваційних арт-терапевтичних технологій в діяльності музичного керівника.
Діяльність методичного об’єднання була спрямована на пошук ефективних форм, методів і прийомів арт-педагогіки при організації освітнього процесу з музичного виховання.


 



Комментариев нет:

Отправить комментарий